Bulgaria este o tara stabila si cea mai sigura granita a Europei si a zonei Schengen, a declarat marti seara premierul bulgar, Boiko Borisov, in timpul unei ceremonii la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

"Din mai, Bulgaria practic pazeste granita Schengen pentru ca noi am indeplinit toate criteriile. Avem elicoptere Cougar si Panther, si cele mai bune nave de comunicare cu uscatul. Pazim granita cu cele mai bune echipamente si tehnologii din lume", a declarat Borisov, adaugand ca este optimist ca persoanele din Comisia Europeana, Parlamentul European, Consiliul European vor lua decizia corecta privind aderarea Bulgariei la Schengen, relateaza site-ul Novinite.com.

Premierul a declarat, de asemenea, ca reprezentantii Partidului Popular European se vor deplasa in Bulgaria joi pentru a afla la fata locului cum se descurca tara cu disciplina fiscala si controlul granitelor.

In discursul sau de deschidere a ceremoniei, Borisov a afirmat ca presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a fost unul dintre prietenii sai personali, potrivit MEDIAFAX.

Parlamentul European ne vrea in Schengen

La randul sau, Buzek s-a declarat "100 la suta" optimist ca Romania si Bulgaria vor adera la Schengen in cateva luni, intr-un interviu acordat postului de radio public din Bulgaria.

Parlamentul European urmeaza sa dezbata miercuri un proiect de rezolutie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen care cere Consiliului European "sa nu acorde prioritate populismului national", votul fiind programat pentru joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.