SUA cere plecarea imediata de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Casa Alba a condamnat ferm ultimele violente inregistrate in Siria, cerand plecarea imediata de la putere a presedintelui Bashar al-Assad, ca urmare a situatiei "foarte periculoase" din tara, relateaza mediafax.ro.

"Statele Unite condamna ferm violentele impotriva membrilor opozitiei", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe, adaugand ca "aceste acte ilustreaza faptul ca promisiunile de reforma si dialog facute de regimul sirian" sunt false.

"Este, de asemenea, de remarcat ca aceste acte de violenta au loc la numai trei zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU nu a reusit sa adopte o rezolutie in care chema la monitorizarea internationala a drepturilor omului in Siria, confruntata cu o represiune brutala", a mai spus Carney, referindu-se la rezolutia careia i s-au opus Rusia si China, informeaza realitatea.net.

Liderul opozitiei kurde, Mashaal Tammo a fost impuscat mortal intr-un atac asupra resedintei sale private din nord-estul orasului Qamishli.

Potrivit opozitiei, cel putin 14 oameni au murit violent vineri in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.