Presedintele Rusiei a declarat ca a decis sa nu candideze pentru un nou mandat intrucat premierul Vladimir Putin are mai multa autoritate si este mai popular.

"Din anumite motive, nimeni nu vorbeste de acest lucru. Dar este vorba de aspecte foarte practice, lucruri foarte importante de care un politician trebuie sa tina cont daca doreste ca tara lui sa prospere", a spus Medvedev, potrivit MEDIAFAX.

Medvedev a evocat necesitatea innoirii structurilor de putere din Rusia.

"Trebuie sa aiba loc o innoire in profunzime a puterii. Autoritatile trebuie sa gaseasca forta necesara schimbarii. Trebuie sa inteleaga ce inseamna guvernarea tarii", anunta seful statului rus.

Medvedev a subliniat ca a incercat permanent sa innoiasca structurile de putere din Rusia. "In ultimi trei ani, ca urmare a deciziilor mele, aproape jumatate dintre guvernorate au fost reformate. Si nu este vorba doar de persoane care au ajuns la varsta pensionarii", a subliniat Medvedev.

Conform Itar-Tass, Medvedev a precizat ca intentioneaza sa modifice radical structura Guvernului daca va deveni prim-ministru.

"Guvernul trebuie innoit. De aceea, daca poporul rus va acorda partidului Rusia Unita sarcina formarii Guvernului, daca vor vota cu Rusia Unita si cu candidatul nostru la presedintie, daca noul Guvern va fi creat si au voi primi aceasta sarcina, atunci va fi un guvern cu totul nou, cu oameni noi. Cred ca acest luicru este extrem de important", a subliniat Medvedev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.