Rusia risca sa piarda sase ani daca Vladimir Putin va deveni din nou presedinte in 2012 si nu reformeaza in profunzime sistemul politic, apreciaza fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, citat de AFP.

"Ne putem astepta sa nu existe progrese daca nu vor fi schimbari fundamentale la nivelul intregului sistem politic", afirma Gorbaciov in ziarul Novaia Gazeta.


"Mi se pare ca in lipsa acestor schimbari riscam sa pierdem sase ani. Cred ca viitorul presedinte va trebui sa se gandeasca foarte serios la acest lucruri", adauga el, subliniind ca Rusia este in "impas" si ca situatia "nu este simpla", scrie MEDIAFAX.

"Daca viitorul presedinte nu face nicio schimbare si se gandeste doar la pastrarea puterii, aceasta va fi o eroare", avertizeaza Gorbaciov.

Premierul Vladimir Putin a anuntat sambata intentia de a redeveni presedinte dupa scrutinul din martie 2012, sugerand ca Dmitri Medvedev ar putea fi numit prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.