Aproximativ 50 de romi de origine romana au organizat un protest la Roma pentru a denunta conditiile igienice precare din tabara in care traiesc.

Romii s-au adunat luni in fata Directiei pentru Protectie Sociala a Primariei Romei si i-au trimis o scrisoare primarului capitalei Italiei, Gianni Alemanno, informeaza MEDIAFAX.

"De doua luni nu avem apa calda. Iar de astazi a fost oprita si apa rece, electricitatea si serviciile de curatenie. Nu mai putem trai in astfel de conditii", afirma Emil Costache, reprezentantul comunitatii de romi din tabara Cesarina (Roma).

In tabara autorizata traiesc 150 de persoane, dintre care 83 de copii.

"Tabara noastra este autorizata si avem 83 de copii care merg la scoli. Protestam pentru ca Primaria Romei, care a inchiriat terenul, nu a platit chiria, iar astazi au fost oprite toate serviciile. Nu mai putem trimite copiii la scoala pentru ca sunt murdari", se arata in scrisoare.

La protest au participat si copii. O fetita de zece ani avea o pancarta pe care era scris un mesaj adresat primarului Gianni Alemanno.

"Draga domnule primar, suntem romani din tabara Cesarina. Nu avem apa calda, nici lumina si suntem toti murdari. Profesorii nu ne primesc murdari la scoala. Cum sa facem? Faceti ceva pentru noi. Va multumim", scria pe pancarta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.