Guvernul olandez si cel finlandez au confirmat, la Bruxelles, opozitia fata de aderarea Romaniei la Schengen.

Olanda si Finlanda au anuntat, la inceputul dezbaterilor din Consiliul JAI, care se desfasoara la Bruxelles, ca se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, relateaza Realitatea.net.

"Pozitia noastra este clara. Noi nu suntem in favoarea unei aderari in acest moment", a declarat ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, la sosirea sa la Bruxelles, pentru o reuniune cu omologii sai din Uniunea Europeana si din alte state membre ale spatiului Schengen.


"Trebuie sa avem certitudinea ca acquis-ul Schengen este implementat pe deplin, in special in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si crimei organizate", a insistat el, informeaza MEDIAFAX.

"Daca nu este cazul, atunci vom avea o poarta echipata cu cele mai bune opt zavoare din lume, dar dincolo de aceasta poarta, vom avea pe cineva care lasa toata lumea sa intre, iar acest lucru reprezinta o problema serioasa", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.