Ministru de interne al Germaniei nu intentioneaza sa-si schimbe opinia negativa privind intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.

"In prezent, atat Bucurestiul, cat si Sofia nu sunt pregatite sa intre in spatiul Schengen", a afirmat ministrul de interne german Hans-Peter Friedrich, potrivit Novinite.

"Nu suntem deloc incantati de evolutia acestor tari, fapt demonstrat de rapoartele negative, asa ca ne indoim foarte mult de pregatirea lor pentru un asemenea pas," a declarat si purtatorul de cuvant al ministrului Jens Teschke.


Conform acestuia, Friedrich intentioneaza sa discute cu omologii sau din Franta si Olanda, doua state membre care nu sunt de acord cu aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen.

Cele doua tari trebuiau sa intre in Schengen in primavara lui 2011, insa aceasta actiune a fost intarziata de pozitia opusa a Germaniei, Frantei si Olandei. Se asteapta ca aceste state sa-si reconsidere pozitia in primavara.

Argumentele impotriva aderarii nu au legatura cu indeplinirea cerintelor tehnice pentru statutul de membru in Schengen, ci cu nivelul ridicat de coruptie si crima organizata din cele doua tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.