Site-ul specializat in dezvaluirea de documente secrete WikiLeaks a difuzat miercuri un fisier parolat misterios, al carui continut nu este cunoscut, dupa ce a anuntat pe Twitter ca va transmite "un anunt important".

WikiLeaks nu a dezvaluit continutul dosarului de 571 de megaocteti care nu poate fi deschis fara parola. Aceasta "cheie" va fi difuzata "la momentul oportun", a anuntat site-ul, relateaza AFP.

In iulie 2010, WikiLeaks a difuzat un alt fisier al carui continut ar urma sa fie dezvaluit daca i se va intampla ceva fondatorului site-ului, Julian Assange.

Assange este in arest la domiciliu in Marea Britanie, unde este amenintat de extradarea in Suedia, intr-un caz de viol si agresiune sexuala de care este acuzat in aceasta tara din Europa de Nord, conform MEDIAFAX.

Justitia britanica a aprobat expulzarea sa, dar Assange, un australian in varsta de 40 de ani, a facut apel la aceasta decizie.


Difuzarea acestui nou fisier intervine in timp ce WikiLeaks a publicat in aceasta saptamana o noua serie de aproximativ 134.000 de telegrame diplomatice americane.

Statele Unite au considerat ca site-ul pune in pericol vietile surselor diplomatice, prin citarea numelor lor in aceasta transa de documente, ceea ce site-ul dezminte.

WikiLeaks a anuntat ca a facut obiectul, marti, unui atac cibernetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.