Trupele lui Muammar Gaddafi sunt acuzate ca au folosit civili ca scuturi umane, au atacat ambulante si au violat adolescente in timpul asedierii orasului Misrata, conform unei organizatii umanitare americane.

Raportul organizatiei Medici pentru Drepturile Omului (Physicians for Human Rights) se bazeaza pe marturiile a 54 de persoane intervievate la Misrata in iunie, relateaza AFP.

Patru martori sustin ca trupele lui Muammar Gaddafi au arestat 107 civili pe care i-au folosit ca scuturi umane pentru protejarea echipamentelor militare de raidurile NATO, potrivit MEDIAFAX.


Conform raportului, militiile loiale regimului au atacat mai multe ambulante inscriptionate clar cu Semiluna Rosie, torturand unul dintre soferi. De asemenea, un centru medical a fost atacat, fiind rapite 36 de pensionare despre care nu se mai stie nimic.

Potrivit unor martori, trupele lui Gaddafi au transformat o scoala in centru de detentie, violand numeroase femei si chiar adolescente de doar 14 ani.

  • Crucea Rosie: Activistii tin sute de prizonieri

Rebelii libieni par a nu mai fi tinuti sub control, ceea ce corespunde celor mai negre previziuni ale liderilor revoltei libiene.

Crucea Rosie a avertizat impotriva crimelor nejustificate comise de cei care ar trebui sa elibereze tara. Activistii tin sute de prizonieri. Prietena unuia dintre fiii lui Gaddafi, un fotomodel de origine olandeza, a declarat ca a fost tinuta captiva si i-a fost foarte teama pentru viata sa, informeaza Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.