Rebelii au anuntat ca unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, Khamis, a carui moarte a fost anuntata de mai multe ori de la inceputul conflictului, ar fi putut fi ucis sambata, in timpul unor confruntari cu sustinatorii lui Gaddafi.

"Sambata, o brigada de combatanti rebeli din orasul Tarhouna, situat la 80 de kilometri sud-est de Tripoli, a interceptat un convoi militar, in care se aflau mai multe vehicule marca Mercedes", a declarat un purtator de cuvant militar al rebelilor, in cadrul unei conferinte de presa la Benghazi (est), relateaza MEDIAFAX.

"In timp ce combatantii nostri incercau sa blocheze trecerea convoiului, au fost atacati violent si s-a tras asupra lor", a explicat el.

"Brigada de la Tarhouna a ripostat, doua vehicule din coloana au fost lovite, iar ocupantii lor au murit carbonizati", a precizat el.

"Am constatat o rezistenta puternica (din partea sustinatorilor lui Gaddafi) in incercarea de a proteja cele doua masini si de aceea acestea au fost distruse total si incendiate cu tot cu ocupanti in schimbul de focuri", a subliniat colonelul Bani.

"Este foarte dificil sa identificam cadavrele carbonizate, dar soldatii capturati la fata locului au declarat ca aceastea apartin garzii apropiate de Khamis Gaddafi", a adaugat el, insa momentan nu sunt in masura sa identifice acesti pasageri cu certitudine.

La inceputul lui august, rebelii au anuntat moartea lui Khamis Gaddafi intr-un raid desfasurat in orasul Zliten, la 150 de kilometri est de Tripoli. Informatia a fost dezmintita imediat de regim, care a difuzat ulterior imagini televizate cu Khamis vizitand ranitii intr-un spital.

Khamis, cel mai mic dintre fiii liderului libian, in varsta de 28 de ani, comanda o brigada cunoscuta ca fiind printre cele mai eficiente in randul fortelor proguvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.