Colonelul Muammar Gaddafi se afla fie in sudul capitalei libiene, fie a plecat deja in desert, a apreciat, joi, fostul premier Abdessalem Jalloud, care a fugit saptamana trecuta din Libia si se afla, incepand de sambata, in Italia, relateaza AFP.

  • Sudul orasului Tripoli sau in desert

Nu mai are decat patru persoane in jur si exista doua posibilitati: fie se ascunde in sudul orasului Tripoli, fie a plecat deja de ceva vreme", a spus Jalloud, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul asociatiei presei straine, informeaza MEDIAFAX.

In primul caz, va ramane in sudul orasului "pana cand vor fi redeschise drumurile si, atunci, va iesi, poate deghizat in femeie sau altceva, pentru a parasi" Tripoli, a afirmat Abdesallem Jalloud, fost camarad al lui Kadhafi in timpul loviturii de stat din 1969.

"A doua posibilitate este ca el sa fi plecat deja de ceva vreme si sa se afle fie la granita cu Algeria, fie la Sirt sau Sebha, de unde va traversa desertul", a adaugat el.

Cazut in dizgratie la jumatatea anilor '90, Jalloud a afirmat ca, in ultimele luni, a incercat de sase ori sa plece din Libia pe mare si de 12 ori pe cale terestra.

El a reusit in cele din urma sa ajunga in Tunisia, de unde a plecat, sambata dimineata, catre Italia. Presa italiana a relatat ca Jalloud a reusit sa fuga cu ajutorul diplomatiei si serviciilor secrete din mai multe tari, precum si al grupului petrolier italian ENI, prezent in Libia din 1959.

Jalloud, care se prezinta drept "o persoana libera, complet independenta", care "nu datoreaza nimic nici Italiei, nici Rusiei, nici Frantei", afirma ca a fost "opozant al lui Kadhafi inca din anii '80" si il descrie pe acesta drept un "faraon" si un "tiran", care a tradat idealurile revolutiei libiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.