Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, a facut un apel la continuarea luptei armate pentru invingerea "inamicilor" tarii, conform unei inregistrari audio difuzate joi.

  • Gaddafi vrea eliberarea orasului Tripoli

In acelasi mesaj sonor, el a indemnat, de asemenea, la "eliberarea (orasului) Tripoli.

"Trebuie sa rezistam in fata sobolanilor-inamici, care vor fi invinsi prin lupta armata", a declarat Kadhafi conform inregistrarii difuzate de postul de televiziune arab Arrai, cu sediul in Siria, ingformeaza MEDIAFAX.

"Iesiti din case si eliberati orasul Tripoli. Nu va temeti de ei, sa va fie frica doar de Allah", i-a indemnat el.

"O, tineri din Tripoli, luptati impotriva lor, strada cu strada, alee cu alee, casa cu casa. Cu pusti si pistoale vor fi distrusi", a continuat Kadhafi.

  • "Inamicul este NATO"

"Inamicul va fi infrant, NATO va fi invinsa", a declarat el. "Luptati impotriva lor si curatati Tripoli de acesti sobolani ai colonizarii", a mai spus colonelul Kadhafi, cerandu-le sustinatorilor sai sa nu se "teama de bombardament, pentru ca sunt doar false bombe sonore".

Acest mesaj a fost difuzat la cinci zile dupa ofensiva asupra capitalei libiene a rebelilor si dupa 48 de ore de la preluarea controlului asupra Bab el-Aziziya
, un vast complex rezidential al colonelului Kadhafi.

Ultima interventie publica a liderului libian avusese loc miercuri dimineata. El a declarat ca s-a plimbat incognito prin Tripoli si le-a cerut locuitorilor capitalei sa "curete" capitala de rebeli.

Citeste toate detaliile despre conflict in Dosarul 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.