Unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi a afirmat ca vrea sa negocieze un acord de incetare a focului in Libia, avand mandat in acest sens din partea regimului de la Tripoli.

Saadi Gaddafi a afirmat, intr-un schimb de mesaje electronice cu CNN, ca are autoritatea de a negocia si vrea sa discute un acord de incetare a focului cu reprezentantii Statelor Unite si ai NATO, pentru a evita "o baie de sange".

"Voi incerca sa-mi salvez orasul si pe cele doua milioane de oameni care traiesc acolo (...); in caz contrar, Tripoli va fi pierdut pentru totdeauna, ca Somalia", a scris el, apreciind ca, in absenta unui acord de incetare a focului, "in curand va fi o baie de sange", relateaza MEDIAFAX.

Saadi Gaddafi este unul dintre cei trei fii ai lui Muammar Gaddafi, a carui arestare fusese anuntata de rebelii libieni duminica.

Consiliul National de Tranzitie libian nu a facut inca nici un comentariu in legatura cu situatia lui Saadi Gaddafi sau oferta de negociere a acestuia, prezentata cu o zi dupa ce rebelii au ocupat complexul rezidential din Tripoli al liderului libian si au afirmat ca detin controlul in cea mai mare parte a capitalei.

Reprezentanti ai autoritatilor de la Tripoli au prezentat mai multe oferte de negociere a unei incetari a focului in cele sase luni de la declansarea revoltelor impotriva regimului libian.

Violentele din Libia continua: Mesajul lui Gaddafi

Cum va fi "Noua Libie"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.