Japonezii au returnat aproximativ 50 de milioane de lire gasite sub daramaturile provocate de cutremurul si tsunamiul din luna martie a acestui an.

Cetatenii japonezi au dat dovada de corectitudine incredibila, returnand toti banii si toate obiectele de valoare pe care le gaseau sub daramaturi. In primele cinci luni de la cutremur, japonezii au returnat mii de portofele si genti gasite intre daramaturi, continand aproximativ 30 de milioane de lire, bani lichizi, relateaza DailyMail, in editia sa electronica.

De asemenea, de la catastrofa peste 5.700 de seifuri care au fost aduse la mal pe coastele japoneze si au fost predate sectiilor de politie de catre voluntari si de echipe de salvare. In interiorul acestora, oficialii au gasit aproximativ 20 de milioane de lire bani lichizi. Intr-un singur seif a fost gasita o suma de 600.000 de lire.

Alte seifuri contineau lingouri de aur, antichitati si alte obiecte de valoare.

Politia a declarat ca aproape toti banii gasiti in zonele cele mai afectate de tsunami au fost returnate proprietarilor.

La un moment dat, au existat atat de multe seifuri depuse la politie ca au avut dificultati in gasirea unui loc pentru a le stoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.