Cel putin o persoana a murit si alte aproape 300.000 ar putea fi evacuate in Japonia, afectata de inundatii in urma precipitatiilor abundente care au provocat deja moartea a zeci de persoane in Peninsula Coreea.

Victima, un barbat in varsta de 67 de ani, s-a inecat vineri in regiunea Niigata, din centrul Japoniei. "Am gasit o masina cazuta in raul Nakasawa (...), iar trupul soferului a fost localizat sambata dimineata, la mica distanta in aval", a anuntat politia locala, precizand ca in aceeasi zona mai sunt date disparute alte patru persoane.

Autoritatile locale au cerut sprijinul armatei pentru cautarea persoanelor disparute si salvarea celor blocate de alunecarile de teren si de inundatii.

In regiunea Fukushima, mai mult de 40 de persoane au fost salvate dupa ce au petrecut noaptea in masini sau autobuze blocate din cauza inundatiilor, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile din regiunile Niigata si Fukushima, afectate grav de tsunami in martie, le-au recomandat locuitorilor sa isi paraseasca locuintele, dupa ce serviciile meteorologice au prognozat ploi abundente, cu risc de producere a unor noi inundatii.

Postul public NHK a anuntat ca 296.000 de persoane au fost sfatuite sa evacueze zona sambata, insa autoritatile nu au emis ordine de evacuare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.