Mii de oameni au fost evacuati de pe insula inoneziana Sulawesi, dupa ce vulcanul muntelui Lokon a inceput sa erupa joi in jurul orei 22:30 (18:30 ora Romaniei).

Pana in momentul de fata nu exista victime, potrivit presei locale citate de BBC News.

Luna trecuta activitatea vulcanilor din zona a fost foarte ridicata, alerta fiind ridicata la cel mai inalt punct acum cateva zile. In momentul eruptiei cerul s-a umplut de cenusa si nisip, pietrele din interiorul vulcanului fiind aruncate la 1.500 de metri inaltime in aer, a anuntatat guvernul indoneziat, potrivit AFP.

Inca de la sfarsitul de saptamana trecut, 4.400 din cei 28.000 de localnici din zona fusesera evacuati de pe o distanta de 3,5 kilometri din jurul vulcanului.

"Nu exista panica in masa deoarece comunitatea a fost deja avertizata de ceea ce se poate intampla, asa ca in prezent continuam cu evacuarile", a anuntat un oficial guvernamental.

Printre zecile de vulcani din Indonezia, cel de pe muntele Lokon (1.580 metri) este unul dintre cei mai activi. Ultima eruptie a sa a avut loc in 1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.