Grecia isi mentine pozitia de sustinere a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, fara conditionalitati sau legaturi cu alte dosare europene, cum ar fi MCV, si isi exprima aprecierea pentru contributia partii romane la operatiunile FRONTEX la frontiera greco-turca.

Mesajul a fost transmis, potrivit unui comunicat MAE, cu ocazia intalnirii pe care secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut-o, marti, la Atena, cu Mariliza Xenogiannakopoulou, ministrul supleant elen al afacerilor externe.

Aurescu a multumit pentru sustinerea constanta acordata de Grecia in procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, oficialul elen reconfirmand mentinerea acestei pozitii care are in vedere aderarea Romaniei fara niciun fel de conditionalitati sau legaturi cu alte dosare europene, cum ar fi Mecanismul de Cooperare si Verificare si a exprimat apreciere pentru contributia partii romane la operatiunile FRONTEX la frontiera greco-turca.


Cei doi oficiali au convenit sa dezvolte cooperarea in domeniul politicii de imigratie si al securizarii frontierelor UE, in baza intereselor comune in acest domeniu, scrie MEDIAFAX.

  • Care sunt problemele prioritare de pe agenda europeana?

Cei doi au mai discutat despre teme prioritare de pe agenda europeana, precum lansarea negocierilor privind noua perspectiva financiara multianuala si viitorul Politicii Agricole Comune si al Politicii de Coeziune, in contextul publicarii, la 29 iunie 2011, a propunerilor Comisiei Europene pe aceasta tema.

Ambele parti au sustinut interesul coordonarii in vederea mentinerii unei finantari adecvate a acestor doua politici in noul cadru financiar multianual, post-2013.

Intrevederea a prilejuit si un schimb de opinii privind evolutiile din Balcanii de Vest, procesul extinderii Uniunii Europene si reforma Politicii Europene de Vecinatate. Secretarul de stat Bogdan Aurescu a sustinut, in context, includerea Republicii Moldova in noua initiativa privind realizarea unei Strategii a UE pentru Balcanii de Vest, subliniind progresele incontestabile ale acestui stat in sensul adoptarii valorilor si practicilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.