Presedintele venezuelan, Hugo Chavez, a afirmat ca isi mentine candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2012, iar faptul ca sufera de cancer nu semnifica inceputul unui proces de tranzitie la conducerea tarii sau a partidului, relateaza AFP.

"Opozitia si contrarevolutia sunt pe punctul de a spune ca Hugo Chavez e terminat, ca este pe punctul de a muri, ca trebuie sa renunte (la putere), ca tranzitia va avea loc inainte de alegeri (...) Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu vointa noastra, le vom depasi pe toate", a spus Chavez, intr-o scurta interventie telefonica in timpul unei sedinte de Guvern.

"Sunt aici, in cazarma mea, in plina convalescenta, in plina lupta pentru viata. Va promit ca voi supravietui, ca voi trai multi ani", a spus el, transmite MEDIAFAX.

Hugo Chavez, in varsta de 56 de ani, a fost operat la 20 iunie, la Havana, pentru extirparea unei tumori canceroase, si a ramas in Cuba aproximativ o luna. De la revenirea la Caracas, el a avut mai multe scurte aparitii televizate, in incercarea de a combate zvonurile privind o eventuala tranzitie la conducerea tarii. [Hugo Chavez este grav bolnav]

Chavez trebuie sa urmeze un tratament medical strict si sa-si reduca aparitiile publice, insa guvernul nu a facut inca nici un anunt oficial privind gravitatea bolii sau tratamentul prescris. Presedintele venezuelan, ales de trei ori la conducerea tarii, se bucura, potrivit sondajelor, de o cota de popularitate de circa 50 la suta si intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat la alegerile de la sfarsitul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.