Fostul lider al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat la cea de-a doua sa audiere in fata Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, relateaza AFP.

"Tribunalul va avertizeaza asupra faptului ca veti fi evacuat din sala. Gardieni, scoteti-l pe Mladici", a declarat judectorul olandez Alfons Orie.
Fostul general a fost evacuat din sala dupa ce a fost admonestat de mai multe de ori de judecatorul olandez Alfons Orie, pe care l-a intrerupt. Audierea a fost suspendata timp de cateva minute, dupa care a fost reluata.

Judecatorul Orie a luat nota de pledoaria de nevinovatie in numele fostului lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, asa cum prevede regulamentul tribunalului.

Ratko Maldici ameninta cu GREVA FOAMEI

Mladici, imbracat intr-un costum gri deschis, a fost admonestat la inceputul audierii de judecatorul olandez Alfons Orie deoarece a incercat sa comunice cu publicul prezent la audiere.

"Daca veti continua sa va adresati publicului, domnule Mladici, vor fi luate masuri", a declarat judecatorul, adresandu-se acuzatului.

"Mi-e frig la cap, sa ma lase sa imi recuperez cascheta, cand mi-e frig, jumatate de corp nu mai raspunde", a replicat fostul general, in varsta de 69 de ani. Judecatorul a refuzat sa ii dea cascheta. [Ratko Mladici - "Macelarul din Balcani", devenit erou]

Avocatul sau din Serbia, Milos Saljici, a dat asigurari, duminica pentru AFP, ca Ratko Mladici nu vrea sa compara luni deoarece grefa nu a desemnat inca membrii permanenti ai echipei sale de avocati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.