Asociatia proprietarilor de terenuri din Irlanda de Nord a avertizat ca in curand s-ar putea produce un dezastru din cauza supraaglomerarii unor loucinte din sudul Belfastului.

Asociatia sustine ca in unele case, care sunt inchiriate de catre romii romani, locuiesc si cate 38 de persoane. Poate nu ar fi asa o mare problema ca in loc de o familie locuiesc poate patru, insa aceste case nu dispun nici macar de minimum de masuri de siguranta si genereaza un risc de incendiu, scrie BBC.

In plus, locuitorii din zona sustin ca romanii care locuiesc aici lasa gunoaie aruncate in jur, care atrag mustele si soarecii si folosesc zonele de la intrarea in case pe post de toalete.

Victoria Vasey de la Centrul European pentru Drepturile Romilor din Budapesta a declarat ca romii care locuiesc aici nu primesc niciun fel de beneficii si au acces limitat la munca. Ea sustine ca aceasta inseamna ca multi sunt nevoiti sa traiasca in astfel de conditii, relateaza mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.