Furtuni violente au afectat marti statul american Illinois, in timp ce inundatiile au continuat sa provoace probleme in nordul tarii, determinand noi evacuari, iar incendiile au cuprins deja 12 state, din Alaska pana in Florida, provocand moartea a doi pompieri.

Prima zi oficiala de vara a adus furtuni insotite de descarcari electrice, ploi si rafale puternice de vant in Statele Unite, in special in Illinois, transmite NBC. Furtuna a lasat fara curent electric 271.407 de clienti ai Commonwealth Edison, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Tony Hernandez. In Chicago, 62.085 de consumatori au ramas fara alimentare cu energie electrica, scrie MEDIAFAX.

Pe aeroportul international O'Hare, aproximativ 340 de zboruri au fost anulate, unele avioane ramanand pe piste. In interiorul terminalului, portile au fost evacuate, calatorii fiind directionati catre tunelul subteran care face legatura intre sectoarea B si C.

Tot din cauza intemperiilor, mai multe trenuri au avut intarzieri.

Mai multi copaci au fost doborati, iar peretii mai multor structuri din aluminiu au fost smulsi.

Pe de alta parte, in orasul Minot, in North Dakota, autoritatile au ordonat evacuarea a circa 12.000 de persoane din cauza inundatiilor, relateaza CNN. Ordinul de evacuare acopera intre un sfert si o treime de populatia orasului, a declarat Cecily Fong, purtatoarea de cuvant a Departamentului pentru situatii de urgenta din North Dakota.

Serviciul National de Meteorologie a avertizat ca sunt asteptate inundatii record si le-a cerut persoanelor care locuiesc in zonele afectate sa se pregateasca pentru acest lucru.

Intre timp, incendiile care au devastat deja 5.700 de kilometri patrati de teren in 12 state, au determinat evacuarea a 1.800 de case numai intr-un canton din Texas si au provocat moartea a doi pompieri in Florida, au declarat autoritatile marti, relateaza CNN.

Cei doi pompieri au murit luni, in timp ce se luptau cu incendiile din zona central-nordica a Floridei, care au scapat brusc de sub control. Alti doi pompieri au fost raniti in incercarea de a-si salva colegii.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

In Texas, incendiul din apropiere de Grimes County care avanseaza rapid a distrus 26 de case si cel putin 16 kilometri patrati de teren. Acesta a fost provocat de persoane care au facut gratar acasa, in apropiere de Stoneham, potrivit postului de televiziune KHOU-TV.

Incendiile din Florida si Texas sunt doar doua dintre cele 53 care afecteaza 11 state americane, din Alaska pana in Florida, care au distrus in total 5.600 de kilometri patrati si au implicat in 10.400 de pompieri, dintre care 7.000 numai in Arizona si New Mexico.

Cel mai important incendiu continua sa fie cel din Wallow, din centrul Arizonei si zona central-vestica a New Mexico, acesta fiind controlat in procent de 56 la suta marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.