Datorita generozitatii de care dau dovada turistii in sezonul estival din Lausanne, capital cantonului elvetian Vaud, cersetorii romi sunt tot mai multi.

Din cauza acestui aspect neplacut, locuitorii orasului vor trebui sa decida daca sunt sau nu de acord cu cersitul, scrie 24Heures.

Sergentul Glassey Gilbert, un specialist in romi la politia din Lausanne, a recunoscut ca se confrunta cu problema cersetorilor. “Trebuie sa ne asteptam la o crestere a numarului lor pana in iulie. Sezonul turistic ii atrage.”, a declarat el.

Potrivit cotidianului elvetian, unul cele mai bune locuri pentru cersetori este la intrarea in oficiul postal din Sain-Francois. Locul este ocupat de un rom din Cetatea de Balta (Alba). Cersetorul a spus ca “In Romania nu as castiga mai mult de 10 franci pe zi ca zilier”. El poate sa castige si de doua ori mai mult ca acasa, si nici nu plateste impozit.

Un cuplu, tot din Alba, a venit pentru a-i ajuta pe cei de acasa cu bani, “pentru a imbunatatii ceea ce au”, adica putine gaini si cateva vaci. Ei aduna pana la sfarsitul zilei 15-20 de franci.

Conform politistului, agresivitatea cersetorilor pare sa nu mai e fie o problema. In luna aprilie exista un grup de cersetori care trageau oamenii de maneca, dar dintr-o data, au disparut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.