SUA are in plan constructia unui model mai ieftin al internetului pentru a elimina atacurile informatice la adresa tarii.

Mai multe companii, printre care Lockheed Martin (din domeniul securitatii aeronautice), lucreaza la un prototip al acestui "camp de lupta virtual". Sistemul le va permite cercetatorilor sa simuleze atacuri informatice din partea tarilor inamice sau a hackerilor din SUA, scrie BBC.

Conform gandul, Departamentul de Aparare a alocat, pana acum, peste 350 de milioane de euro pentru "replica internetului", numita The National Cyber Range. Proiectul este supravegheat de Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata in Domeniul Apararii (Darpa), care a coordonat si cercetarile care au dus la aparitia internetului.

Odata functional, noul proiect va permite testarea tehnologiilor defensive, cum ar fi noi retele de securitate, dar si, posibil, ofensive.

Citeste mai multe pe gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.