Doua tornade au provocat moartea a cel putin patru persoane, miercuri seara, in Massachusetts, in nord-estul Statelor Unite, unde autoritatile au decretat stare de urgenta, au anuntat surse oficiale, citate de AFP.

Aceste tornade au fost de o violenta "fara precedent" in Massachusetts, a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei pentru gestionarea situatiilor de urgenta din acest stat american, Scott MacLeod, potrivit caruia aproximativ 20 de localitati au fost afectate de intemperii, relateaza MEDIAFAX.

Guvernatorul Deval Patrick a decretat stare de urgenta, ceea ce a antrenat mobilizarea a 1.000 de membri ai Garzii Nationale, pentru a spori capacitatile serviciilor de interventie, a precizat guvernoratul.

In mai, o tornada a devastat oraselul Joplin din Missouri, in centrul Statelor Unite, provocand moartea a cel putin 142 de persoane. [[VIDEO] Un oras american a fost ras de pe fata pamantului de o tornada]

La sfarsitul lui aprilie, mai multe tornade au afectat sud-estul SUA, provocand moartea a 354 de persoane si pagube importante, acestea fiind cele mai grave din ultimii aproape o suta de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.