Cel putin 116 persoane au murit, luni, in urma tornadei care a devastat orasul Joplin din statul american Missouri, unde echipele de interventie incearca in continuare, marti dimineata, sa gaseasca supravietuitori.

Serviciul meteorologic american a afirmat ca la sfarsitul saptamanii trecute au fost inregistrate 46 de tornade care au afectat sapte state din centrul si nordul Statelor Unite, scrie MEDIAFAX.

Joplin, un oras cu 50.000 de locuitori, situat la cativa kilometri de granita cu statele Kansas si Oklahoma, a fost in mare parte distrus de tornada, cea mai devastatoare inregistrata dupa 1953 in SUA. [[VIDEO] Un oras american a fost ras de pe fata pamantului de o tornada]

"Orasul a fost distrus in proportie de trei sferturi, iar bilantul risca sa se agraveze", a declarat Christy Bertelson, purtator de cuvant al guvernatorului din Missouri.

Mai mult de 1.100 de raniti au fost internati in spitale din zona dupa trecerea tornadei, conform ziarului local Joplin Globe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.