Genistii au dezactivat un dispozitiv exploziv mai devreme in orasul irlandez Maynooth. Nu au existat victime in randul politiei sau al pasagerilor.

Agitatia mare vine odata cu vizita oficiala a Reginei Elisabeta a IIa a Marii Britanii, marti, in Dublin, scrie El Mundo.

Situatia din Maynooth este rezultatul unui apel anonim care a informat ieri ca ar exista un dispozitiv intr-un autobuz pe linia care leaga Ballina de Dublin. Trei politisti au oprit vehiculul la ora 21.30 si au evacuat pasagerii.

  • Bomba se afla ascunsa intr-o valiza si era gata sa explodeze

Maynooth este o localitate mica, asa ca reponsabilii nu vor fi gasiti cu mare greutate. Ultima oara cand un eveniment similar a avut loc, a fost cand echipa Real Madrid a fost in trecere.

Bomba artizanala din Maynooth nu este singura care a atras atentia fortelor de ordine in ultimele ore. Potrivit unor surse din politie, genistii au examinat cu atentie o alta bomba similara intr-o statie de tramvai din localitate Inchicore, una din suburbiile Dublinului. Bomba nu era autentica. „A fost o inselatorie”, a confirmat un oficial irlandez.

Politia crede ca de vina este gruparea IRA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.