Mii se italieni alarmati au parasit capitala din cauza zvonurilor unui seismolog care a prezis ca un cutremur devastator va lovi orasul.

Raffaele Bendandi, care a murit in 1979, a calculat ca un cutremur devastator va avea loc in Roma pe 11 mai 2011, spun cei care l-au studiat.

Presedintele Fundatiei Bendandi a incercat sa calmeze spiritele spunand ca „in documentele seismologului nu exista nicio urma de profetie despre niciun cutremur care sa aiba loc pe 11 mai 2011”, scrie News.com.au.

Insa acest fapt nu i-a facut pe italieni sa nu se panicheze pentru ca, se pare, Bendandi si-a castigat „faima” prin prezicerile corecte pe care le-a facut in timpul vietii sale, pe baza alinierii planetelor.

Politia a fost inundata de apeluri de urgenta, iar primaria din Roma a deschis o linie speciala pentru a calma cetatenii, au anuntat oficialii.

Mai multe magazine din oras au fost inchise pe motive de „vacanta” sau „boala”.

Panica vine dupa ce acum 2 ani, un cutremur major a lovit orasul L’Aquila, aflat la aproximativ 100 de km de Roma. In urma dezastrului, au murit 308 oameni.

Pentru a calma spiritele, Universitatea Sapienza va tine azi o conferinta cu titlul „Asteptand cutremurul. Ce trebuie sa stii despre cutremure si cum putem sa intelegem impactul lor pentru a stii cum sa ne protejam”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.