Autoritatile din Ecuador au inchis scolile si au evacuat locuitorii din zona vulcanului, dupa ce un nor de cenusa a inceput sa acopere casele. si fermele.

Cenusa de la Tunguraha – care inseamna “gura de foc” in limba veche Quechua – s-a ridicat la peste 7 km in aer, scrie CNN.

Autoritatile au emis avertizari odata ce au fost semnalate sase eruptii ale vulcanului, cu o intensitate de la moderat la crescuta, si dupa ce norul de cenusa a devenit periculos.

Potrivit observatiilor noastre, cenusa distruge recoltele si va afecta si sanatatea oamenilor”, a declarat un oficial al Insitutului National de Geofizica.

Oficialii au observant o crestere a activitatii vulcanice pe 20 aprilie, cand s-a inregistrat eruptii minore de cenusa si gaz.

Vulcanul a inceput sa erupa periodic incepand cu 1999, atunci cand activitatea sa intensa a dus la evacuarea zonei. Acesta a mai erupt si in decembrie, aruncand in aer cenusa si lava.

Vulcanul se afla la 140 km de Quito, capitala ecuadoriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.