Zece persoane au murit in Arkansas, in urma unor inundatii foarte grave, provocate de intemperii de o intensitate rara, care afecteaza zona centrala a Statelor Unite de mai multe zile.

Autoritatile din Missouri au inceput marti sa evacueze aproximativ 1.000 de persoane care locuiesc pe cursul Black River, nivelul apelor acestuia crescand din cauza ploilor recente, in apropiere de Poplar Bluff, o localitate cu 17.000 de locuitori, scrie MEDIAFAX.

Serviciile meteorologice nationale au emis o alerta pentru sud-vestul statului Missouri, unde sunt prevazute inundatii.

"Digurile situate de-a lungul Black River, incepand de la (nivelul localitatii) Poplar Bluff (...) prezinta pericol in mai multe locuri", avertizeaza meteorologii.

Inundatile ar putea afecta, din nou, statul vecin Arkansas, deja afectat de cresterea nivelului apelor.

O tornada a devastat, luni, Vilonia, un oras din centrul statului Arkansas. Renee Presslar, o purtatoare de cuvant a Serviciilor de interventie ale statului, a confirmat ca au murit patru persoane.

Alte sase persoane au murit in nord-vestul statului Arkansas, vehiculele in care se aflau fiind luate de ape, a precizat Presslar.

Starea de urgenta a fost declarata in Missouri, Arkansas, Illinois, Indiana si Kentucky, din cauza inundatiilor si noilor furtuni asteptate.

"Exista riscuri de furtuni in tot statul. Cerem tuturor concetatenilor nostri sa fie pregatiti, sa prevada un plan pentru familia lor, astfel incat sa stie unde se pot adaposti in caz de vreme rea", a declarat purtatorul de cuvant al Serviciilor de Urgenta din Arkansas, Chad Stover.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.