Doi fotojurnalisti, colaboratori Getty Images si Vanity Fair, au fost ucisi in Libia in urma unui atac. Alti doi fotografi au fost raniti.

Chris Hondros, un fotograf american lovit de un obuz de mortier care l-a ucis pe colegul lui britanic Tim Hetherington la Misrata, in Libia, a decedat miercuri, a anuntat agentia de presa Getty Images, pentru care lucra acesta, relateaza MEDIAFAX.

Getty Images "este profund intristata ca trebuie sa confirme moartea fotografului sau Chris Hondros, ucis in timp ce transmitea de la evenimentele din Libia, la 20 aprilie", a anuntat agentia intr-un comunicat.

Chris Hondros, in varsta de 41 de ani, a fost lovit la cap de un tir de mortier in orasul libian Misrata. El a decedat in urma ranilor suferite, la cateva ore dupa atac, a explicat Getty Images.

Miercuri, o fotografie realizata de Chris Hondros ocupa prima pagina a cotidianului Washington Post. Aceasta prezinta un gropar care sapa un mormant intr-un cimitir din Misrata.

In cursul aceluiasi atac a murit si colegul lui britanic Tim Hetherington, colaborator al revistei americane Vanity Fair.

Alti doi fotografi au fost, de asemenea, raniti: britanicul Guy Martin, fotograf liber-profesionist care lucra pentru agentia Panos, si americanul Michael Brown, care lucra pentru Corbis, potrivit directorului sau de comunicare, Dan Perlet.

Dupa doua luni de conflict intre fortele lui Muammar Kadhafi si rebeli, trei jurnalisti au murit si peste zece au fost detinuti sau declarati disparuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.