Presedintele american, Barack Obama, vrea sa le furnizeze rebelilor libieni echipamente neletale in valoare de 25 de milioane de dolari, potrivit unei scrisori trimise Congresului, obtinuta miercuri de AFP.

"Presedintele are intentia de a-si exercita autoritatea pentru a aloca echipamente si servicii de pana la 25 de milioane de dolari, care figureaza pe inventarul Guvernului Statelor Unite", a scris la 15 aprilie Joseph MacManus, subsecretar de Stat interimar pentru Afaceri Legislative.

Demersul raspunde "unei nevoi urgente", furnizand insurgentilor "o asistenta neletala", precizeaza oficialul, intr-o scrisoare catre congresmenii americani, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui memorandum atasat scrisorii, ajutorul ar putea include camioane pentru transportul de carburant, ambulante, echipament medical, veste antiglont, binocluri si aparate radio.

Aceasta initiativa dezvaluita de Washington Times intervine in conditiile in care Franta si Italia au anuntat miercuri, dupa Marea Britanie, ca vor trimite in Libia un numar mic de consilieri militari, la doua luni de la inceputul conflictului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.