Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1, s-a produs joi dimineata in largul coastei de nord-est a Japoniei, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS), dar Centrul de alerta tsunami pentru Pacific nu a emis nicio alerta.

Cutremurul a fost inregistrat joi, la ora locala 5.57 (miercuri, 22.57, ora Romaniei), la o adancime de doar 11,2 kilometri, la 190 de kilometri est de orasul Morioka (Insula Honshu), scrie MEDIAFAX.

Nu au existat informatii privind eventuale pagube sau victime. [Cutremurul din Japonia "zguduie" economia tarii]

Peste 400 de replici, cu magnitudinea de cel putin 5, au fost inregistrate de la cutremurul cu magnitudinea 9 care a afectat Japonia la 11 martie, provocand un tsunami urias si o catastrofa la centrala nucleara Fukushima. Potrivit expertilor, cladirile centralei, deja afectate, ar putea suferi noi pagube, in caz de cutremure puternice si repetate.

Cutremurul de la 11 martie si valul urias care i-a urmat au devastat coastele de la Pacific din nord-estul arhipelagului si s-au soldat cu 28.000 de morti si disparuti si pagube colosale.

Autoritatile japoneze au modificat marti nivelul gravitatii accidentului de la 5 la 7, gradul maxim pe scara internationala a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobil, din 1986.

Autoritatile au anuntat, totodata, ca emisiile radioactive de la Fukushima Daiichi (numarul 1), nu au ucis, pana in prezent, nicio persoana si reprezinta doar 10 la suta din nivelul celor de la reactorul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.