Comisia PE pentru Afaceri Interne (LIBE) va discuta marti despre posibila aderare la Schengen a Romaniei si Bulgariei.

O delegatie parlamentara bulgara va ajunge la Bruxelles luni pentru a discuta despre posibila aderare la Schengen cu membri ai Parlamentului European, scrie MEDIAFAX.

Potrivit site-ului Novinite.com, in cursul zilei de marti, Comisia PE pentru Afaceri Interne va discuta despre posibila aderare la Schengen a Romaniei si Bulgariei. In februaarie, comisia anuntase ca abia pe 2 mai va anunta decizia privind pregatirea celor doua state pentru a adera la Spatiul Schengen.

Conform unui proiect de raport al Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen (Sch-Eval), Bulgaria indeplineste in prezent toate criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen.

Potrivit proiectului de raport, Bulgaria indeplineste criteriile pentru aderarea la Schengen din punctul de vedere al Sistemului Informational ( SIS/SIRENE), dar au fost necesare eforturi suplimentare pentru gestionarea situatiei la frontiera cu Turcia. Conform raportului preliminar, Romania indeplinea deja criteriile si era pregatita sa adere la Schengen din martie, dar a asteptat progresele Bulgariei.

Proiectul de raport va fi discutat luni in cadrul Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen si probabil va fi adoptat la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai.

Bulgaria si Romania urmau sa adere la Schengen in martie. Insa Franta si Germania, sustinute de Suedia si Austria, au cerut amanarea aderarii, invocand criterii politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.