Fortele colonelului Kaddafi raman fara munitie, dupa ce bombardierele americane si britanice au distrus un amplu complex de depozite de munitie.

Bombardiere britanice de tip GR4 Tornado, care au plecat in misiune de la Baza aeriana Marham, in Norfolk, au survolat desertul Sahara si au lansat rachete de tip Storm Shadow asupra buncarelor pentru armament situate la nord de orasul Sebha, la aproximativ 640 de kilometri de coasta Mediteranei, relateaza MEDIAFAX.

Avioanelor britanice li s-au alaturat bombardiere americane de tip B1 Lancer, venind direct din South Dakota, care au lansat rachete teleghidate, dupa care s-au intors la baza, situata la aproximativ 9.600 de kilometri de locul operatiunii.


Cel mai lung raid aerian britanic de la al Doilea Război Mondial

Raidul a distrus 40 de buncare cu munitia pentru arme si artilerie. Acest raid al Fortelor aeriene britanice este unul dintre cele mai "lungi" lansate direct de pe teritoriul Marii Britanii de la cel de al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, precizeaza publicatia, adaugand ca bombardierele au fost realimentate in aer, de avioane de tip VC-10, de la bazele din Sicilia si Cipru.

Citeste si: Ce inseamna interventia SUA in Libia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.