Coalitia internationala se teme ca Gaddafi ar putea recurge la terorism impotriva Occidentului in cazul in care ramane la putere.

"Atat timp cat este la putere, ma tem ca va sustine acte de terorism. De aceea este important sa fie inlaturat", a declarat senatorul democrat, presedintele Comisiei de Aparare, citeaza MEDIAFAX.

In cursul unei conversatii cu presa, Levin l-a acuzat de mai multe ori pe Muammar Gaddafi ca este responsabil pentru atentatul de la Lockerbie, care a vizat un avion al companiei americane Pan Am, si pentru alte atacuri impotriva unor cafenele din Germania.

  • "Nimic nu il impiedica" de acum sa recurga la terorism

Intrebat ce se va intampla daca Muammar Gaddafi ramane la putere in pofida acestei interventii si daca va ataca orasele controlate de rebeli, Levin a raspuns ca "ar fi o tragedie pentru poporul libian".

Dar "daca supravietuieste - si cred ca este putin probabil - va trebui sa ne intrebam daca va fi pregatit sa recurga la acest gen de actiune pe viitor si in ce moment", a avertizat el.

Participantii la conferinta de la Londra au fost de acord "in unanimitate" ca Muammar "Gaddafi trebuie sa paraseasca tara", a declarat ministrul italian de Externe, Franco Frattini.

  • Nicio tara nu a formulat inca o propunere de primire a lui Gaddafi

"Depinde de tara care va propune probabil sa il primeasca pe Kadhafi", a explicat ministrul italian. "Nu exista inca o propunere formala, nicio tara nu a formulat aceasta propunere, nici chiar tarile africane care vor fi poate dispuse sa faca acest lucru", a adaugat el.

"Acest consens a fost atins. Toti participantii la reuniune au afirmat ca (Muammar) Gaddafi trebuie sa paraseasca tara", a declarat ministrul, citeaza MEDIAFAX.

  • "Nu se poate vorbi despre imunitate" in cazul lui Gaddafi, spune Frattini

"Nu putem, nu vrem sa spunem acest lucru, pentru ca (acordarea) imunitatii ar incalca statutul de la Roma"
, textul fondator al Curtii Penale Internationale (CPI), a adaugat Frattini, care s-a exprimat in franceza.
Citeste si:
Ponta a comparat Romania cu Libia. Afla reactia PDL
Ponta a comparat Romania cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.