Trei cutremure cu magnitudinea peste 6 s-au produs in decurs de doua ore si jumatate in apropierea epicentrului cutremurului devastator din 11 martie din Japonia.

UPDATE 2:

Un cutremur cu magnitudinea preliminara de 6,6 s-a produs marti in estul coastei Honshu, a anuntat institutul american de geofizica USGS.

Acesta a fost cel de-al treilea seism cu magnitudinea de peste 6 in decurs de doua ore si jumatate. Celelalte doua cutremure au avut magnitudinea preliminara de 6,6 si 6,4 si sunt printre cele mai puternice seisme produse in Japonia de la cel din 11 martie, cu magnitudinea 9, anunta MEDIAFAX.

UPDATE:

Un cutremur puternic a lovit din nou Japonia. Cutremurul cu magnitidinea de 6.6 Richter a lovit Estul Japoniei, in Honshu. Acesta s-a produs la o adancime de 26.5 km.

In momentul de fata nu a fost emisa nicio alerta de tsunami, anunta Quakereports.com

Numarul persoanelor decedate in 12 prefecturi se ridica la 9.079 marti la pranz, iar cel al persoanelor disparute la 12.645 in sase prefecturi. Politia a efectuat autopsii in cazul a 8.360 de cadavre, iar 4.670 au fost identificate si predate familiilor, potrivit MEDIAFAX.
Aproximativ 310.000 de persoane evacuate, inclusiv din zona centralei Fukushima, se afla in prezent in aproximativ 2.100 de adaposturi improvizate in 16 prefecturi, inclusiv Tokyo.

In orasul Higashimatsushima din prefectura Miyagi, una dintre cele mai afectate de cutremur, autoritatile au inceput sa inhumeze cadavrele identificate, dupa ce au primit acceptul rudelor.

In Japonia, cadavrele sunt in general incinerate, dar multe crematorii din zonele afectate de cutremur nu sunt functionale din cauza lipsei de combustibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.