Misiunile aeriene franceze pentru impunerea unei zone de interdectie aeriana in Libia au fost reluate luni dimineata, iar Danemarca se alatura.

UPDATE:

Misiunile aeriene franceze pentru impunerea unei zone de interdectie aeriana in Libia au fost reluate luni dimineata, a anuntat purtatorul de cuvant al Statului Major, colonelul Thierry Burkhard, scrie MEDIAFAX.

Avioanele franceze nu au survolat Libia in cursul noptii, dar si-au reluat misiunile in cursul diminetii, a precizat el.

Avioanele care pleaca de la bazele de pe teritoriul francez, in special de la Solenzara in Corsica (insula din Marea Mediterana) si Saint-Dizier (est), au aproximativ trei ore de zbor pentru a ajunge in zona operatiunilor.

Consolidarea coalitiei, cu participarea unor avioane din alte tari, determina "o partajare a responsabilitatilor" in conducerea operatiunilor, subliniaza Statul Major.

Atacurile aeriene franceze in Libia au inceput sambata dupa-amiaza, prin aplicarea rezolutiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU, care aproba o interventie militara in Libia.

Cele trei avioane daneze opereaza sub comandament american, a explicat pentru AFP Mickael Langeberg, un purtator de cuvant al Statului Major al fortelor aeriene, care nu a vrut sa precizeze ce tip de operatiuni au desfasurat pilotii danezi in Libia, scrie MEDIAFAX.

Danemarca participa la fortele coalitiei cu sase avioane de vanatoare F-16, dintre care doua de rezerva, si un avion de transport care au ajuns sambata la baza italiana Sigonella, in Sicilia, cea mai apropiata de Libia de care dispune coalitia condusa de Statele Unite, Franta si Marea Britanie.

Parlamentul danez a aprobat, vineri, in unanimitate propunerea Guvernului de a trimite avioane pentru a participa la operatiuni in Libia, si patru F-16 au participat la operatiunile de duminica.

Citeste si: Se va implica Romania in conflictul din Libia?

Mesajul lui Gaddafi pentru Occident: Va fi un razboi lung!

Razboi in Libia: SUA si Marea Britanie au lansat un prim val de rachete

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.