Milioane de pasageri s-ar putea confrunta cu luni intregi de haos dupa ce muncitorii aeroporturilor spaniole au amenintat cu greva. Ei spun ca vor intra in greva de la Paste pana in vara.

O disputa in care a fost implicate Aena, compania de stat care conduce aeroporturile principale din Spania, ar putea insuma un total de 22 de zile de incetare a activitatii, incepand cu 22 aprilie.

Muncitorii au anuntat ca vor intra in greva, pentru a protesta planurile Guvernului de a vinde compania pe bucati.

Desi Aena anunta ca muncitorii care se ocupa de bagaje si cei care controleaza traficul nu vor fi afectati, a fost cerut ajutorul UE pentru a preveni un haos, precum cel de anul trecut.

Directorul Raynair a declarat ca “Acum, in fata unei posibile greve a muncitorilor spanioli, Raynair cere ca UE sa intervina pentru a pune capat situatiei. Raynair nu va permite ca pasagerii companiei sa fie incomodati de lucratorii de la Aena.”, citeaza The Guardian.

Actiunea din decembrie, anul trecut, a afectat sute de mii de pasageri internationali, fapt ce a determinat guvernul spaniol sa decrete stare de urgent si sa incarcereze protestatarii.

Anul trecut au existat 22 de zile de greve (insumate) in urma carora British Airways au pierdut 150 de milioane de lire, si care au cauzat haos pentru milioane de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.