Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a facut apel impotriva extradarii sale catre Suedia, in cadrul unui proces pentru violente sexuale, a anuntat joi justitia britanica.

Avocatii australianului au depus o cerere formala la Inalta Curte de Justitie din Londra, a precizat un purtator de cuvant al acestei instante. Data la care va avea loc audierea va fi stabilita ulterior, relateaza AFP.

Un tribunal londonez a validat, la 24 februarie, cererea de extradare emisa pe numele sau de Suedia, tara in care doua femei l-au acuzat de agresiune sexuala si viol. Fondatorul WikiLeaks a negat intotdeauna aceste acuzatii, transmite MEDIAFAX.

Avocatii sai, care apreciaza ca Assange este victima unei "masinatiuni" si unui "abuz de drept" din partea justitiei suedeze, si-au anuntat imediat intentia de a face apel.

Julian Assange, care s-a predat politiei britanice, la 7 decembrie, a fost eliberat sub cautiune, noua zile mai tarziu. El este, de atunci, consemnat la domiciliu, in conacul unuia dintre prietenii sai, la aproximativ 200 de kilometri de Londra.

Citeste si: WikiLeaks, pe lista candidatilor la Premiul Nobel pentru Pace

Viata lui Julian Assange "intre ciocan si nicovala"

Wikileaks isi deschide magazin de suveniruri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.