Un barbat de 21 de ani din Kosovo a fost arestat dupa ce doi piloti americani au fost ucisi, iar alti doi raniti, miercuri, intr-un schimb de focuri intr-un autobuz militar pe aeroportul din Frankfurt.
Arid Uka, barbatul suspect, este din Mitrovica, Kosovo, a afirmat Bajram Rexhepi, ministrul de interne kosovar, pentru CNN.

Uka s-a apropiat de autobuzul parcat in afara Terminalului 2. A stiut clar ca este un autobuz al fortelor militare americane. Prima oara a vorbit cu militarii iar apoi a scos un pistol si a inceput sa traga.

Apoi a fugit, ajungand in terminal, unde a fost arestat de politia germana.

Politia il cerceteaza pe Uka, care acum traieste in Germania, pentru ca este posibil ca el sa aiba legaturi cu formatiuni teroriste.

“Ori a fost un act terorist, ori e nebun” a spus Rexhepi. “Nu poate avea alt motiv”.

Unul din morti este soferul autobuzului, iar cei raniti faceau parte din fortele de securitate.

Presedintele USA, Barack Obama, le-a spus reporterilor ca “se simte trist si ofensat” din cauza acestui atac. “Vom face tot posibilul pentru a afla cum s-a petrecut acest atac scandalos”, a spus el, adaugand ca SUA colaboreaza cu autoritatile nemtesti pentru rezolvarea cazului.

“Un incident s-a petrecut azi pe aeroportul din Frankfurt, soldat cu mortea a doi military americani. Nu cunoastem detalii, insa doresc sa spun ca sunt foarte trista din cauza celor intamplate.”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel. Aceasta si-a exprimat condoleantele pentru familiile soldatilor.

Agentii FBI au ajuns la fata locului in scurt timp si vor incerca, alaturi de politia germana, sa rezolve cazul.

Armata Statelor Unite a confirmat, intr-un comunicat, ca doua persoane ucise si alte doua ranite miercuri intr-un schimb de focuri la aeroportul din Frankfurt, in vestul Germaniei, sunt militari din fortele aeriene americane, anunta MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.