Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak si membrii apropiati ai familiei sale au primit interdictie de a parasi tara, iar bunurile lor din Egipt sunt blocate, a anuntat luni o sursa judiciara egipteana.

Mai multi fosti ministri si oficiali egipteni au primit interdictia de a parasi Egiptul si si-au vazut conturile inghetate la ordinul Parchetului general, in timpul miscarii populare care a condus la inlaturarea lui Hosni Mubarak la 11 februarie, anunta MEDIAFAX.

In plus, Egiptul a cerut in urma cu o saptamana blocarea conturilor din strainatate apartinand fostului presedinte Hosni Mubarak si rudelor acestuia, potrivit procurorului general egiptean, Abdel Meguid Mahmoud.

In afara de presedinte, care a demisionat pe 11 februarie, solicitarea se refera la sotia sa Suzanne si la cei doi fii, Alaa si Gamal, precum si la sotiile acestora, Heidi Rasekh si Khadiga al-Gammal.

Familia Mubarak este suspectata ca s-a imbogatit in ultimele trei decenii, perioada in care s-a aflat la putere.

Citeste si: Bilantul victimelor revoltei sociale din Egipt

Chavez: "Revolutia sociala" din Egipt s-a transformat intr-o "lovitura de stat"

Revolta din Egipt s-a extins si in alte tari arabe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.