Violentele din timpul manifestatiilor din Libia impotriva regimului lui Muammar Kadhafi s-au soldat cu cel putin 233 de decese, de la inceperea miscarii de protest, din care 60 doar duminica, la Benghazi, potrivit unui bilant publicat luni de Human Rights Watch (HRW).
Estimarea bilantului mortilor "a ajuns la 233, potrivit unor informatii furnizate de surse medicale din Libia", a anuntat organizatia neguvernamentala americana, intr-un comunicat trimis la Paris. Bilantul precedent stabilit de HRW evoca 173 de morti, citeaza MEDIAFAX.

"La Benghazi, personalul spitalului Al Jalaa a declarat ca a constatat 50 de decese la 20 februarie (duminica), in timp ce spitalul 7 Octombrie a evocat zece morti in aceeasi zi, ceea ce ridica numarul total al mortilor la 60, la Benghazi, la 20 februarie", se arata in comunicat. [Libia: Manifestanti atacati de lunetisti]

Benghazi, al doilea oras al tarii, situat la 1.000 de kilometri est de Tripoli, este centrul miscarii de contestare si aici au fost inregistrate majoritatea victimelor.

Citeste si: Protestele continua in Orientul Mijlociu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.