Un vulcan a intrat in eruptie, luni, in estul Filipinelor, proiectand nori de cenusa deasupra unui oras situat in apropiere, dar fara a provoca insa victime, potrivit unui prim bilant, au anuntat autoritatile.

Muntele Bulusan (1.559 metri), situat la 250 de kilometri sud-est de Manilla, a erupt o coloana de cenusa care se indreapta catre sud si a acoperit Irosin, un oras cu 46.000 de locuitori, a declarat pentru AFP Harriet Sayson, de la centrul de operatiuni de aparare civila din orasul vecin Legaspi, conform MEDIAFAX.

"Nu este vizibilitate in Irosin in acest moment si nu reusim sa intram in contact cu autoritatile de la fata locului", a adaugat ea.
Angajatii apararii civile au traversat orasul si nu au semnalat nicio victima sau pagube materiale majore, a precizat Sayson. Nu au fost ordonate evacuari.

Coloana de fum s-a ridicat intre doi si 2,5 kilometri deasupra craterului, a declarat Ramil Vaquilar, un vulcanolog filipinez angajat de stat. "Eruptia s-a produs la ora 09.12 (03.12 ora Romaniei)", a declarat el, precizand ca de atunci nu a mai fost inregistrata nicio alta activitate importanta.

Muntele Bulusan situat pe principala insula a tarii, Luzon, este unul dintre cei 23 de vulcani activi din Filipine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.