Sustinatori ai lui Hosni Mubarak au adus copii in zona pietei Tahrir pentru a arunca pietre impotriva protestatarilor, in timpul manifestatiilor care au condus la demisia presedintelui egiptean, au povestit mai multi copii citati de publicatia britanica The Independent.

Tinerii au povestit cum numerosi copii ai strazii, care nu aveau bani, au fost convinsi sa participe la marsurile pro-Mubarak, relateaza MEDIAFAX.

Numerosi alti copii au intrat singuri in piata Tahrir, pentru ca au descoperit ca protestatarii erau buni cu ei, le ofereau sandvisuri, tigari si bani.

Conform unei organizatii caritabile egiptene, aproximativ 12.000 copii ai strazii au fost prinsi in demonstratiile rivale din ultimele trei saptamani.

"Li s-a spus ca este datoria lor - un act patriotic national - sa arunce cu pietre in demonstranti, sa comita acte violente",
a declarat un medic egiptean din cartierul Saida Zeinab.

  • Potrivit acestei femei, numerosi copii au fost atinsi de gloante de cauciuc ale politiei, atunci cand se aflau de partea manifestantilor pro-democratie. Cel putin 12 din acest cartier au fost adusi la spital cu rani provocate de armele politiei.

Statisticile oficiale arata ca numai 5.000 de copii cersetori traiesc pe strazi, in timp ce organizatiile neguvernamentale sustin ca sunt 50.000 de copii ai strazii in Cairo. Multi dintre ei sunt orfani, dependenti de droguri, iar fetele sunt adesea arestate si molestate sexual de politisti.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.