Mai mult de 10.000 de curse aeriene au fost anulate in Statele Unite, unde mai multe aeroporturi au fost inchise din cauza unei furtuni insotite de ninsori si polei.
Circa 6.500 de zboruri, reprezentand 20 la suta din volumul traficului aerian din Statele Unite, au fost anulate marti, iar alte 3.600 au fost suspendate, conform site-ului specializat FlightAware. Circa 800 de zboruri fusesera anulate, ca masura de precautie, inca de luni.

Marti dimineata, aeroportul Dallas - Fort Worth din sudul Statelor Unite a fost inchis pentru scurt timp din cauza furtunii, ceea ce a provocat intarzieri de pana la trei ore ale zborurilor, scrie MEDIAFAX.

Aeroportul Kansas City, situat in Missouri, in centrul SUA, a fost inchis marti, iar cel din Tulsa (Oklahoma) nu a anuntat efectuarea nici unui zbor.

O uriasa furtuna de zapada a lovit miercuri centrul Statelor Unite, iar meteorologii avertizeaza ca vor urma depuneri mari de zapada si temperaturi extrem de joase. Mai mult de 100 de milioane de oameni ar putea fi afectati. Pe langa cursele anulate, aproximativ 8.000 de scoli si magazine au fost inchise inca de ieri dimineata, scrie Realitatea.net.

Oamenii s-au grabit sa isi faca provizii de alimente. Stratul de zapada este asteptat sa atinga 60 de centimetri grosime, cu vinturi de pana la 60 de kilometri pe ora. Autoritatile spun ca este posibil ca nici macar plugurile sa nu faca fata nametilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.