Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat miercuri ca efectele dezvaluirilor facute de WikiLeaks au fost "pozitive" pentru relatiile internationale, dand asigurari ca Rusia nu a suferit daune din cauza informatiilor din telegramele americane difuzate de aceasta retea, relateaza AFP.

"Eu cred ca povestea WikiLeaks ar trebui sa asaneze spiritul relatiilor internationale. In sine, acest lucru poate fi ilegal, in modul in care anumite Guverne il percep, dar impactul acestei povesti este, cred eu, pozitiv, pentru relatiile internationale", a raspuns presedintele Rusiei unei intrebari, care i-a fost adresata in sedinta de deschidere a Forumului Mondial Economic de la Davos, in Elvetia.

"Dupa parerea mea, in (informatiile) WikiLeaks nu exista nimic nou despre Rusia. Majoritatea evaluarilor par sa fie descarcate de pe site-uri politice de interes general. Poate ca acest lucru i-a iritat pe unii, dar nu pe noi. Noi suntem oameni solizi", a adaugat el.

Subliniind ca "un miliard de persoane, in intreaga lume, sunt legate de aceste retele invizibile de comunicare", el a insistat asupra faptului ca "niciun secret serios nu poate fi imunizat contra posibilitati de a fi dezvaluit, astazi".

In decembrie, premierul rus, Vladimir Putin, a respins cu fermitate intrebarile asupra democratiei ruse, adresate de WikiLeaks. "Trebuie sa incepi cu maturatul in fata propriei usi. Le trimit mingea colegilor nostri americani", declarat Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.