Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,1 s-a inregistrat luni in regiunile muntoase din estul Tadjikistanului, potrivit institutului american de geofizica, USGS, si autoritatilor tadjice, care nu semnaleaza victime, relateaza AFP.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locala 7.45 (4.45, ora Romaniei), era situat la la 106 kilometri sud-vest de orasul Karakul, nu departe de frontiera cu China, potrivit institului oficial american.

"Pentru moment, nu avem informatii despre victime", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului tadjic pentru Situatii de Urgenta.

"Epicentul se gaseste la 362 de kilometri sud-est de capitala, Dusanbe. Cutremurul a avut (magnitudinea) 6 la epicentru, 3 la Dusanbe", a anuntat un oficial din cadrul statiei seismice tadjice, transmite MEDIAFAX.

La Dusanbe, locuitorii imobilelor cu mai multe etaje au putut observa o usoara balansare a lustrelor, potrivit unui jurnalist AFP.

Cutremurele sunt destul de frecvente in Tadjikistan, o tara saraca, fosta republica sovietica din Asia Centrala, care are o frontiera comuna cu Afganistanul. Aproximativ 93 la suta din teritoriul acesteia este muntos.

Un cutremur puternic s-a inregistrat, in ianuarie, in Masivul Pamir, pe teritoriul Tadjikistanului, in urma caruia 600 de persoane au ramas fara locuinte, in mijlocul iernii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.