Numarul victimelor ploilor torentiale de saptamana trecuta, din apropiere de Rio de Janeiro, ar putea depasi 1.000 de persoane, potrivit ultimelor bilanturi oficiale care confirma vineri 759 de morti si 400 de disparuti, relateaza AFP.

Numarul mortilor confirmati este de 759, au anuntat Apararea Civila si Ministerul Sanatatii.

Orasele cele mai afectate sunt Nova Friburgo, cu 365 de victime, si Teresopolis cu 308, transmite MEDIAFAX.

Ministerul public din Rio de Janeiro a inregistrat 401 persoane disparute. Aceasta cifra se schimba pe masura ce persoanele date disparute de rude sunt gasite sau echipele de salvare degajeaza corpurile neinsufletite din marea de noroi, care a acoperit aceasta regiune muntoasa, situata la aproximativ 100 de kilometri nord de Rio de Janeiro.

Pe de alta parte, aproximativ 14.000 de persoane au ramas fara adapost si sunt gazduite in centre de primire provizorii sau de rude.

Majoritatea victimelor au fost surprinse in somn, in primele ore ale zilei de 12 ianuarie.

Ploile sezoniere, de obicei puternice, au fost de o violenta extrema de aceasta data, in cateva ore inregistrandu-se cantitatile echivalente unei luni intregi de precipitatii. Acestea au antrenat avalanse de noroi, copaci smulsi din radacini si pietre care au maturat totul in calea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.