Site-ul rusesc RuLeaks.net a fost blocat miercuri, dupa ce a publicat fotografii cu o cladire prezentata drept palatul in valoare de un miliard de dolari al premierului rus, Vladimir Putin, a declarat liderul Partidului rus al Piratilor, Pavel Rasudov.

Vizitatorii au inceput sa intampine probleme tehnice in accesarea site-ului marti, dupa ce acesta a postat fotografii cu un palat in stil italian, la Marea Neagra, care, potrivit cotidianului american The Washington Post, apartine lui Putin.

"Analizam cauzele acestor probleme. Credem ca acest lucru s-ar putea datora unui atac informatic DDoS", a declarat Rasudov, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

Partidul Piratilor anunta, la 14 ianuarie, crearea unui "WikiLeaks rusesc", invitand utilizatorii sa trimita documente privind coruptia, musamalizarea activitatilor criminale si alte informatii de interes social. Fondatorii au anuntat ca au luat masuri de precautie in legatura cu securitatea RuLeaks.net. Serverele acestuia se afla in afara Rusiei, domeniul este inregistrat pe numele unui cetatean strain, iar toate informatiile de pe site sunt duplicate, in timp real, pe pagini speciale, in retele sociale.

The Washington Post citeaza, intr-un material publicat la 23 decembrie, un cetatean rus, Serghei Kolesnikov, potrivit caruia palatul a fost platit cu bani donati lui Putin de oameni de afaceri rusi. Aceste fonduri provin "in principal, dintr-o combinatie de coruptie, mita si furt", potrivit lui Kolesnikov, care a lucrat, pana in noiembrie 2009, pentru una dintre companiile pe care le acuza ca investesc bani pentru Putin, informeaza MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al premierului rus a respins aceste acuzatii, precizand ca imobilul respectiv nu are nicio legatura cu Vladimir Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.