WikiLeaks a oferit 15.000 de dolari pentru cheltuielile judiciare in cazul lui Bradley Manning, soldatul american suspectat ca a furnizat site-ului documente secrete americane.

"Suma oferita de WikiLeaks este esentiala pentru a ne asigura ca Bradley are un proces echitabil si deschis", declara Mike Gogulski, fondatorul comitetului de sustinere, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Contributia efectuata luni ridica la 100.000 de dolari suma oferita pana acum apararii lui Manning. Cel putin 115.000 de dolari sunt necesari pentru a i se asigura o "aparare solida", adauga comitetul de sustinere.

Comitetul de sustinere saluta donatia oferita lui Julian Assange, care s-a confruntat cu "refuzul rusinos al companiilor Visa, Mastercard si Paypal de efectuare a viramentelor pe numele sau din cauza solicitarilor Administratiei americane". [Assange: WikiLeaks nu va putea supravietui]

"Oameni din intreaga lume se ridica impotriva detinerii arbitrare a lui Bradley Manning", afirma Jeff Paterson, un membru al comitetului de sustinere.

Analist militar detasat in Irak, Bradley Manning, in varsta de 23 de ani, este suspectat ca a furnizat WikiLeaks documente militare americane si mii de telegrame diplomatice.

Detinut intr-o baza militara din Virginia din iulie, Manning risca pana la 52 de ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.